location_onBurg. van Grunsvenplein 109, Heerlen
phone+31 (0)6 - 480 18 420 emailellenmeijers@gezondheids-consulent.nl

Manuele lymfe drainage (MLD)

Massagevorm voor het activeren van het lymfesysteem, om vocht en afvalstoffen af te voeren

Manuele lymfe drainage (MLD) is een massagevorm, die door middel van specifieke handgrepen met zeer lichte druk het lymfesysteem tot een grotere activiteit aanzet.
Ons lymfesysteem zorgt ervoor dat lichaamsvreemde en afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Door verschillende oorzaken kun je in je lichaam plaatselijke vochtophopingen krijgen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een operatie of een blessure. Deze vochtophoping betekent dat het bloedvatsysteem, op het niveau waar stoffen uitgewisseld worden, niet optimaal functioneert.

Door specifieke massagegrepen met zeer lichte druk stimuleren we het lymfetransport. Door het activeren van het systeem wordt het ongewenste vocht via het lymfesysteem weer afgevoerd. Het lymfesysteem is direct onder de huid sterk ontwikkeld.

Wanneer kun je manuele lymfe drainage toepassen?

keyboard_arrow_rightNa een trauma zoals een blessure of een operatie

keyboard_arrow_rightBij voorhoofdsholteontsteking, chronisch neusverkoudheid, oorsuizing, hoofdpijn, “wallen” onder de ogen

keyboard_arrow_rightBij aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals bijv. whiplash, tennisarm, pees- of slijmbeursontstekingen en ontstekingen bij de aanhechting van pezen